אוהבים את חמניות?
עזרו לנו להגיע ליתומים נוספים
יש מקום לחמניות בישראל »

במסגרת 'חמניות נעורים' מתקיים מדי שבוע מפגש של קבוצת חברים קבועה עם מדריך קבוע, שבמהלכה עושים המון דברים ביחד: אנחנו מספרים על השבוע שהיה בבית ספר, משתפים במאורעות היום שעבר עלינו, מציירים, שרים, רוקדים, משחקים ואוכלים. בפעילויות אנחנו לומדים על עצמנו ועל החברים שאיתנו ובונים יחסי אמון וקרבה. אם בא לנו, אנחנו גם מדברים על ההורה שאיבדנו, אבל רק אם נרצה. כל פעילות בכל אחד מסניפי הפעילות שלנו (ויש לנו כבר עשרה!), מלווה על ידי אשת טיפול שעוברת הכשרה ייחודית ורכזת מקצועית, ואת פעילות הסניף עצמו מלווים מדריכים יתומים בוגרים שלנו.

איך יתאימו לי קבוצה?

ילדים: ילדים בגילאי 8-13 ישתלבו בקבוצת הפעילות באזור מגוריהם ויזכו לליווי צמוד של חונך אישי- "אח/אחות בוגר/ת", שאיבד בעצמו הורה. החונך יקדיש לחניך הצעיר זמן איכות, במהלך פעילות העמותה וגם בזמן החופשי. החניך וחונכו יקבלו תמיכה ע"י פעילויות, שפותחו ע"י צוות מקצועי המתמחה באובדן ושכול.

בני הנוער: לכל נער או נערה מעל גיל 13, יוצמד אח/אחות צעיר/ה, יתום או יתומה, אותו הוא יחנוך במפגשים המתקיימים במהלך השנה. תפקיד החונך יאפשר לנער/ה לעבד את הרגשות המורכבים, להשתייך לקבוצת שווים המלווה על ידי אשת טיפול ולקחת חלק במגוון פעילויות בעלות פן טיפולי. בנוסף, מוזמן החונך למפגש שיתקיים אחת לשבועיים, בו הוא ישתף את הקבוצה על חווית החונכות ויקבל עצות להצלחת התהליך. הקבוצה ואשת הטיפול זמינים עבורו במהלך כל השנה.

הורה לחניך: ההורה, שלרוב מלווה את הילד לפעילות, יזכה להכיר את קבוצת ההורים האחרים ויוזמן למפגש קבוצתי עם אשת הטיפול אחת לחודש. בנוסף, אנחנו מציעים מענה משלים דרך קבוצת תמיכה בהובלת איש טיפול, שנועדה לתווך להורים את הקשיים והמורכבויות של ילדיהם ולהציע כלים להתמודדות. במידת הצורך, ניתן לפנות באופן פרטני לאשת הטיפול הסניפית.

חמניות זה המקום שבו אני מרגישה כמו כולם ומבינה שיש עוד ילדים כמוני. בחמניות אני יכולה להיות מי שאני, מבלי לפחד מהתגובות.
בזכות חמניות הבנתי כמה אני חזקה ושאני יכולה לחיות עם הכאב ובלי אמא שלי.

דניאל, 16, חניכה בהוד השרון

כיום התוכנית פועלת בירושלים, יפו, תל אביב מרכז, רמת גן, כפר סבא, הוד השרון, גבעתיים, נס ציונה, רחובות ובאר שבע, כשבכל סניף של העמותה פעילות לפחות 20 משפחות. התוכנית השפיעה עד היום על מאות משפחות ואצלנו כולם מוזמנים, כל הילדים מכל המגזרים, שחוו כל אחד מסוגי האובדן. בחמניות מאמינים כי מתוך כאב האישי של אובדן הורה תתפתח חברות אמת, שתטשטש גבולות וחסמים בחברה הישראלית. אנחנו מקבלים באהבה חניכים בעלי אמונות, אורחות חיים ותפישות מגוונות.

אין חמניות בקרבתכם? פתיחת הסניפים נקבעת על פי ביקוש. אם אתם ו/או ילדיכם רוצים לקחת חלק בחמניות נעורים אנא הירשמו כאן »

לרשימת הסניפים הקיימים של העמותה »

תוכנית לגיל הרך בעמותת חמניות

עוד דברים שכדאי לדעת

האם אפשר להצטרף אחרי שנפתחה קבוצה?

אנחנו משתדלים לתת לילדים ובני נוער להצטרף עד סוף חודש דצמבר. לאחר מכן, בדרך כלל הקבוצות שלנו כבר מלאות. כמובן שניתן לפנות אלינו ונשתדל למצוא כיצד להיות כאן עבורכם.

למה ילדים יתומים צריכים קבוצה?

אתם בטח מכירים מישהו שחווה אובדן וממשיך את חייו כרגיל ולכן קשה להבין למה צריך בשבילו קבוצה מיוחדת. האמת היא, שלמרות שזה נראה שאותם אנשים שחוו אובדן ממשיכים בשגרה, הם כנראה חווים משבר וזה מאוד מקל לפגוש אנשים שעוברים או עברו את זה גם.

גם אחים יכולים לקחת חלק באותה קבוצה?

כן, גם אחים מוזמנים לקחת חלק באותה קבוצת פעילות.

אתם מקבלים גם ילדים עם צרכים מיוחדים?

כן, אנחנו מקבלים את כל מי שמעוניין ומסוגל לקחת חלק בקבוצה.

מה עושים בפעילות? יושבים ומדברים על המוות כל הזמן?

ממש לא! לפעמים אנחנו אפילו לא מזכירים את המוות. בחמניות עושים המון דברים ביחד: מספרים על השבוע שהיה בבית ספר, מציירים, שרים, רוקדים, משחקים ואוכלים. אנחנו גם לומדים על עצמנו וגם על החברים שאיתנו ואם בא לנו, אנחנו גם מדברים על ההורה שאיבדנו, אבל ממש לא חייבים.

איך משכנעים ילד להגיע לפעילות?

אנחנו מאמינים שחשיפה איטית לקיומה של הקבוצה יכולה לגרום לילד להתעניין. אחד הפתרונות שאנחנו מציעים הוא לתת לילד/ה לצפות בעמוד האינסטגרם של העמותה או בסרטונים המופיעים באתר, או לקבוע ללכת ביחד עם חבר/ה יתומ/ה למפגש הראשון.

אמא שלי נפטרה, אבל אבא שלי לא יכול לקחת אותי לפעילות של חמניות. מה אפשר לעשות?

אנחנו לא רוצים לוותר על אף ילד או ילדה, פנו אלינו ונבדוק כיצד נוכל לסייע.

אחי הקטן לא מדבר על אבא שלנו שנפטר בכלל, האם בכל זאת הוא מתאים לחמניות?

ילדים רבים לא מדברים על ההורה שנפטר ובכל זאת שמחים להגיע לחמניות כי כאן אפשר להיות ביחד בפעילויות משותפות, גם בלי לדבר על האובדן.

האם אני כהורה חייב לקחת חלק במפגשי ההורים?

כלל הורי החניכים מחויבים לקחת חלק במפגשי ההורים. מפגשי ההורים עם אשת הטיפול של הסניף מתקיימים סך הכל פעם בחודש, במקביל לפעילות של החניכים. חשוב לציין כי במידה ויש להורה רצון בעוד סיוע פרטני, אנו כמובן נשמח לסייע.

חמניות במדיה החברתית